Styrelsen

Styrelsen

torsdag 10 oktober 2013

Presidiet goes Höstkonvent


Filip & Fredrik (presidiet) tillsammans med Anna Kinberg Batra
I helgen var presidiet, Filip & Fredrik, återigen på utbildning. Denna gång handlade det om Moderata Studenters Höstkonvent. Moderata Studenter, också känt som MST, är en relativt ny del av MUF som riktar sig enbart till medlemmar som studerar på högskola och universitet. Som medlem i MUF kan man skriva in sig i en MST-förening samtidigt. Filip & Fredrik är båda medlemmar i MST Uppsala parallellt med att de sitter i MUF Nackas styrelse.

Höstkonventet varade under två dagar och bjöd på flera intressanta talare, paneldebatter och seminarier. Första dagen talade bland andra Filip Solsjö, andre vice ordförande i MUF Stockholm och handläggare i riksdagens utbildningsutskott, om alliansens utbildningspolitik. Sedan talade teknologie doktorn tillika samhällsdebattören Nima Sanandaji om sin nya bok, Krympande eller växande städer? I boken ger han nya perspektiv på landsbygdsfrågor och hur avbefolkning bör hanteras.

Under kvällen hölls en traditionsenlig bankett. På den gjorde Filip sin talardebut, där han bland annat tackade för det väl anordnade konventet.

Under den andra dagen bjöds det bland mycket annat på en genomgång av Moderaternas politik på grundskole- och gymnasienivå av Markus Nordström, gruppledare för moderaterna i Stockholms stads utbildningsnämnd. En av MUFs kandidater till Europaparlamentet, Arba Kokalari var också där och talade om sin syn på EU, bland annat. Konventet avslutades med att Anna Kinberg Batra, gruppledare i riksdagen och ordförande för riksdagens finansutskott samt Nackabo, gick igenom oppositionens budgetar.

Efter en lärorik och trevlig helg är Filip & Fredrik nu taggade till tusen för att gå på Muf Stockholms Höstutbildning under kommande helg!

Filip håller tal under middagen (och blåser bubblor samtidigt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar