Styrelsen

Styrelsen

onsdag 2 oktober 2013

Filip & Fredrik på Futurum!


f.v. Fredrik Hultman, Magdalena Gerger (VD för Systembolaget) och Filip Wiljander

Under helgen var ordförande Filip Wiljander och vice ordförande Fredrik Hultman på MUF Stockholms spetsutbildning Futurum. Filip & Fredrik antogs båda till utbildningen tidigare i år. Utbildningen består av tre utbildningshelger, med fokus på politik, ledarskap och kommunikation. Det andra utbildningstillfället gick av stapeln under helgen i landstingshuset, och handlade om ledarskap.

Utbildningen bestod av flera workshoppar och talarpass. De tre talarna som var där hade alla lång erfarenhet av ledarskap. Först ut var Jan Berg, egenföretagare och tidigare anställd på Försvarsmakten. Jan gick igenom flera olika ledarskapsmetoder, och hade en stor expertis på området. Andre talare var tidigare MUF-ordföranden och nuvarande socialförsäkringsministern Ulf Kristersson, som gav ett mer politiskt perspektiv på ledarskap. Siste talare var Magdalena Gerger, VD för Systembolaget. Hon har även lång erfarenhet av ledarskap efter att bland annat ha suttit i Ikeas styrelse. Hon gav ett mera organisatoriskt perspektiv på ledarskapsrollen utifrån sina erfarenheter.

Workshopparna varvade talarpassen och gav alla deltagarna nya insikter. Workshopparna handlade främst om hur var och en kunde utvecklas och förbättra sig själv som ledare. Det kanske intressantaste inslaget var ett test i vad som motiverar en till att utföra uppgifter.

Efter en intressant utbildningshelg, ser nu Filip & Fredrik framemot den sista utbildningshelgen om kommunikation som äger rum i slutet av november. Hela Futurum-utbildningen avslutas dock med en examinationsresa, till en ännu obestämd ort.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar