Styrelsen

Styrelsen

måndag 31 mars 2014

Filip & Fredrik på examinationsresa!


Under senaste året har MUF Nackas ordförande och vice ordförande, Filip & Fredrik, gått MUF Stockholms spetsutbildning Futurum. I utbildningen har tre utbildningshelger med fokus på politik, retorik och kommunikation ingått. Sedan har både Filip och Fredrik fått var sin mentor som hjälpt dem under året. Utbildningen avslutades förra veckan med en studieresa till Grekland.

Under första dagen fick gruppen besöka svenska ambassaden i Aten. Tillsammans med den svenska ambassadören, Charlotte Wrangberg, fick Futurum-gruppen diskutera diplomati och svenskgrekiska relationer samt det politiska läget i Grekland.

Filip och Fredrik tillsammans med Sveriges ambassadör, Charlotte Wrangberg
Hela Futurum-gruppen tillsammans med Kyriakos Mitsotakis
Filip tillsammans med Kon Digalakis (t.v.), kampanjansvarig ONNED, och Pavlos Konstas (t.h.), internationell sekreterare ONNED.
Fredrik och Filip, tillsammans med MUF Stockholms 1:e vice ordförande och Nackas riksdagskandidat Sofia Fölster, i det grekiska parlamentet.
Den andra dagen inleddes med ett besök på grekiska departementet för administrativa reformer. Ministern för administrativa reformer, Kyriakos Mitsotakis, tog emot gruppen och under en dryg timme fick gruppen möjlighet att ställa frågor om ministerns arbete och vilka reformer som nu genomförs för att få Grekland på fötter igen.

Senare under dagen besökte gruppen parlamentet, och deltog i en paneldiskussion tillsammans med unga grekiska parlamentariker. Fokus låg på Greklands EU-ordförandeskap, de problem som drabbat Grekland i spåren av den ekonomiska krisen och hur en positivare bild av Greklands återhämtning ska kunna få fäste.

Det sista besöket för resan var till MUF:s grekiska systerungdomsförbunds högkvarter, ONNED. Futurum-gruppen fick träffa ONNED:s förbundsordförande, Sakis Ioannidis, som berättade om ONNED arbetar. Därefter gick Kon Digalakis, ONNED:s kampanjansvariga, igenom hur de arbetar med att få större genomslag med sina nationella kampanjer. Med som guide och ständig hjälp på alla studiebesöken var dessutom Konstantinos Kyrianakis, ordförande för MUF:s internationella paraplyorganisation YEPP.

Efter en intensiv examinationsresa med många nya perspektiv och erfarenheter har Filip & Fredrik avslutat Futurum. Det har varit ett spännande år, och med de erfarenheter som Filip & Fredrik kunnat inhämta är de mer förberedda än någonsin att leda MUF Nacka genom dubbla valrörelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar