Styrelsen

Styrelsen

söndag 16 mars 2014

Vilka skulle sitta i Löfvens regering?


Tidigare under kvällen debatterade Reinfeldt mot Löfven. Många frågor avhandlades under debatten. En fråga som Löfven dock såg till att inte besvara, var vem han skulle försöka bilda regering med efter valet. 
Vad händer egentligen om Stefan Löfven vinner? Blir det en regering med Vänsterpartiet, som vill avskaffa läxor? Eller med Miljöpartiet, som vill införa 6-timmars arbetsdag? Eller med båda? 
Det är ingen som vet hur Löfvens regering skulle se ut, eller vilken politik den skulle föra. Det är djupt oärligt mot väljarna att inte ge några besked. Löfven hoppas dock att ingen ska märka det. Då kommer han inte behöva svara på jobbiga frågor om sina samarbetspartiers politik. 
Stefan Löfven går till val på att berätta om sin politik bara om han blir vald. Socialdemokraterna kommer inte att kunna regera på egen hand. De måste samarbeta med något annat parti. Så länge Löfven inte presenterar ett trovärdigt regeringsalternativ, så kommer ingen veta vilken politik han skulle föra som statsminister. Mot det står Alliansen, med Moderaterna i spetsen, som har regerat Sverige i åtta år. 
Inför valet finns det bara ett samlat regeringsalternativ, så länge Löfven inte berättar vem han skulle vilja regera med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar